De bar zonder kater. 10 redenen waarom je dit wilt.

WONDR bar shampoo scrub body - vrij van SLS, parabenen, vegan, natuurlijke ingredienten,

Je leest er over. Ziet em voorbij komen in je feed. En steeds meer mensen gaan er naar toe. Je wilt wel, maar hebt nog een paar redenen nodig. Want het is best wel spannend. Immers weet je nu wat je hebt. Alhoewel je ook wel merkt dat de kater steeds groter wordt. Dus hier 10 redenen om het nu eens uit te proberen. Het zal even wennen zijn en soms ook zoeken naar de juiste bar. Maar we beloven je dat je gegarandeerd blij wordt als je even doorzet. En je in willekeurige volgorde de voordelen zal ervaren. En we voorspellen je: je wilt daarna niet meer aan de fles, maar wel aan de bar!

 10 redenen waarom je ook voor bent

1. Plasticvrij - natuurlijk verpakkingsmateriaal.

Mooi in jouw badkamer en voor de natuur (helaas geen wonder, de PlasticSoup is real)

2. Je bespaart 80 % minder water verbruik.

We verslepen onnodig veel water. Van producent, naar winkel, naar jouw badkamer (en water is het blauwe goud).

3. Je bespaart geld!

Veel geld. 80-100 wasbeurten met een shampoobar = drie shampooflessen en je hoeft je haar minder vaak te wassen (om de 3 dagen of minder). Kortom; je zou maar maximaal 3 bars per jaar hoeven te kopen.

4. Vegan en dierproefvrij.

Dit behoeft geen uitleg.

5. Geen microplastics.

Je ziet ze niet met het blote oog, maar plastic wordt gebruikt in bijna alle verzorgingsproducten die je vroeger gebruikte. Want het scrubt zo lekker. Dat komt dus in jou en via het douchewater ook in de oceanen. Dat is ongezond voor jou en de planeet. En ook is de toevoeging van microplastic totaal nutteloos in onze verzorgingsproducten (maar ‘lekker goedkoop’). Lees meer op Microbead

6. Vrij van SLS en parabenen.

Zie het antwoord bij vraag 2. Hieronder bij de vragen. 

7. Lokaal geproduceerd.

The Bo Collective is de webwinkel van innovatieve en duurzame leveranciers. Hoe lokaler, hoe beter. Immers minder transport.

8. Ideaal voor op reis.

Bars kunnen niet lekken in je tas, nemen minder ruimte in, wegen minder.

9. Mild voor je haar- en hoofdhuid.

De agressiefste ingrediënten om te ontvetten en te schuimen zijn vervangen met mildere versies (Happy Soaps) of zelfs achterwege gelaten (Wondr).

10. Beter voor je hormoonhuishouding.

Parabenen zorgen ervoor dat producten langer houdbaar blijven. De wetenschap is er nog niet helemaal uit wat het effect echt is op de hormoonhuishouding. Onveilig is het niet, maar alertheid wordt geadviseerd. The Bo Collective is voor een duurzame huishouding dus ook van jouw hormonen! Lees hier over veiligheid van parabenen en hier de link naar het onderzoek van Routledge over parabenen en hormoonhuishouding ging.

Shop hier onze bar

PS: Kijk ook eens naar de Savont Zeep Magneten, zo kan je ze zeep bars mooi ophangen in je douche: Savont - Magnetische Zeephouder Classic Edition

Drie vragen beantwoord.

Natuurlijk ben je voor al deze redenen. En toch houd iets je tegen. Dat snappen we. Dus zetten we de meest gehoorde vragen op een rijtje.

  • Ik heb lang haar. Dat werkt toch niet met een zeepbar? De bars schuimen goed zodra ze in contact komen met water. Eerst even laten schuimen tussen je handen en dan over je haar met de schuimende bar.
  • Mijn hoofdhuid is gevoelig. Werkt dit dan wel? Geen microplastics, SLS of parabenen. SLS is een chemisch ingrediënt om te ontvetten, maar agressief. Parabenen hebben tot doel te conserveren, maar komen ook je lijf binnen. En dan nog microplastics, minuscule deeltjes die in ons lijf nestelen. Allemaal ingrediënten voor eczeem en huidproblemen. Bij de leestips vind je links hierover.
  • Hoe houd je de zeep goed in je natte badkamer? Na gebruik moet de zeep weer drogen om houdbaar te blijven. Bewaar de zeep op een droge plek waar het droogt aan de lucht. We hebben de mooiste zeephouders voor je. De zeepmagneet of een zeepbakje beantwoorden al je vragen.

Dus barveel redenen om nu echt over te stappen. 

Leestips:

De bar en duurzaamheid. Groene claim over de shampoo bar in dagblad Trouw

Wat zijn parabenen en zijn ze schadelijk? 


Oudere nieuwsberichten Nieuwere nieuwsberichten