Duurzame doucheproducten, zo douche je duurzaam als je geen Wim Hof bent

Duurzame doucheproducten, zo douche je duurzaam als je geen Wim Hof bent

Met de huidige gasprijzen – en de gepredikte gezondheidsvoordelen – is koud douchen niet eens zo gek meer. Maar ook diegene die geen zin hebben in een dagelijkse Wim Hof-challenge in de ochtend, kunnen hun badkamer verduurzamen en hun doucheroutine gezonder maken. En dat, terwijl de badkamer er ook nog eens mooier uit gaat zien. 

Overstappen op natuurlijke producten

De perfecte douchegels en shampoos vinden, die het beste in ons unieke huid- en haartype naar boven halen – vergt soms een lange zoektocht. Veel mensen blijven dan ook trouw aan de merken die ze kennen. Toch gaan we hieronder proberen je te overtuigen iets nieuws te proberen. Iets dat beter is voor je lijf én voor de wereld. 

Shampoo zonder toxische stoffen

Shampoo reinigt je haar, conditioner verzorgt en verzacht het. Idealiter. Want veel shampoos en conditioners op de markt schaden je haar (en het milieu) juist, omdat ze bijvoorbeeld sulfaten, siliconen, alcohol of parabenen bevatten. En de plastic flessen waarin je ze koopt, zijn vaak ook geen feestje voor oog en voor de wereld. 

Shampoobars bieden een mooi, gezond en duurzamer alternatief. Niet-toxische haarverzorging! We bieden een hele rits aan, zodat er altijd wel eentje bij jouw haartype past.

Dit blog legt haarfijn uit hoe de shampoowereld in elkaar steekt. 

Conditioner die je haar écht verzorgt

Shampoo en conditioner werken elkaar vaak tegen. Shampoo reinigt je haar, terwijl conditioner het weer sneller vettig maakt. Daarom gingen wij op zoek naar betere alternatieven. Die ook nog eens gezonder voor het milieu zijn. Zo kwamen we met conditioner in bars op de proppen. 

Door veel van onze klanten zijn deze met veel gejuich ontvangen. Maar we hoorden ook dat de bars wat lastiger te gebruiken zijn voor sterk krullend haar en kroeshaar. En omdat wij ons assortiment continu aanpassen op de feedback van ‘The Collective’, vind je binnenkort naast bars ook andere duurzame conditioners die meer geschikt zijn voor mensen met lang, krullend of kroesend haar. 

Schrobben met een duurzame spons

Je lichaam reinigen en verzorgen wordt nóg fijner met een spons die je duurzame doucheproducten lekker laat schuimen en tegelijkertijd je lichaam schrobt. Eentje van natuurlijk materiaal. Luffa is zo’n materiaal. 

Onze duurzame douche & bad producten

PS: Kijk ook eens naar de Savont Zeep Magneten, zo kan je ze zeep bars mooi ophangen in je douche: Savont - Magnetische Zeephouder Classic Edition 

duurzame doucheproducten

Oudere nieuwsberichten Nieuwere nieuwsberichten