Zo maak je jouw vakantiehuis of bed en breakfast duurzaam

Jouw vakantiehuis verduurzamen met natuurlijke schoonmaakproducten

Voor weinig sectoren is de klantervaring zó belangrijk als voor de toeristenbranche. Gasten waarderen het als je de ‘extra mile’ gaat, door een natuurlijke, plasticvrije en gezonde slaapomgeving (en daarmee leefomgeving) te creëren. 

Wij leggen je uit hoe duurzaamheid je vooruithelpt en hoe je je vakantiehuis of bed en breakfast zo duurzaam mogelijk managet. 

Differentieer jezelf met duurzaamheid

Onder consumenten – en dus ook reizigers – wordt duurzaamheid een steeds belangrijkere pijler. Een hotel dat dagelijks de lakens en handdoeken ververst en waar de airco op de kamer 24 uur per dag aan kan blijven staan, wordt daarom al lang niet meer als normaal gezien. 

Toch zien we in de hotelsector nog steeds veel chemische schoonmaakmiddelen. Schadelijk voor zowel mens als milieu. En dat terwijl je als gastvrouw of -heer juist het beste met je logés voor hebt. 

Door expliciet in te zetten op duurzaamheid, boor je een nieuwe klantenpoel aan die aandacht voor de eigen gezondheid en die van de planeet belangrijk vindt. 

Het resultaat? Tevreden gasten, hogere reviews en als gevolg misschien wel meer boekingen. 

De voordelen van een duurzaam verblijf op een rijtje:

 • Je draagt bij aan een schonere wereld
 • Voor steeds meer gasten is duurzaamheid een belangrijke reden om jouw locatie te boeken
 • Je biedt je gasten een unieke ervaring 
 • Je inspireert je gasten zelf ook duurzamere keuzes te maken
 • Je gasten zijn tevreden en geven hoge waarderingen (en met een hogere waardering kan je ook een hogere prijs per nacht vragen).

Hoe verduurzaam ik mijn vakantiehuis of bed en breakfast?

Vind je duurzaamheid belangrijk, maar heb je geen zin om hier al teveel tijd aan te besteden? Bestel dan nu ons vakantiehuispakket. Zo heb je alles in huis wat je nodig hebt voor een duurzame ervaring. 

Daarnaast is er een hele rits aan maatregelen die je kunt treffen. Wij zetten ze op een rijtje: 

 • Sluit een duurzaam energiecontract af
 • Plaats zonnepanelen en isoleer je verblijf
 • Laat een gidsje voor je gasten achter waarin je ze informeert over duurzaam gebruik van het verblijf. Maak ze bewust van hun energie- en warmwatergebruik
 • Informeer je gasten ook over de duurzame keuzes die jij zelf hebt gemaakt als gastvrouw of -heer. Dat inspireert! 
 • Bied je ontbijt aan? Zorg dan voor een vegetarisch, biologisch en lokaal ontbijt.
 • Geef je gasten herbruikbare bakjes, zodat ze het eten dat ze niet op krijgen kunnen meenemen als lunch. Zo voorkom je voedselverspilling
 • Maak gebruik van hervulbare shampoos, zepen en conditioners. Van die kleine hotelflesjes zijn niet duurzaam
 • Scheid je afval en laat je gasten dat ook doen
 • Geef je gasten gratis toegang tot fietsen, zodat ze niet afhankelijk zijn van vervuilend vervoer
 • Ga voor duurzame verzorgings- en schoonmaakmiddelen. 

Op het gebied van het laatste punt zijn wij experts. Dus daarover vertellen we je graag meer.

Duurzame schoonmaakmiddelen

Traditionele schoonmaakmiddelen zijn vaak niet duurzaam. De actieve stoffen zijn vaak synthetisch (oftewel: chemisch), gemaakt uit fossiele grondstoffen of gemaakt van dierlijke of niet-duurzame plantaardige stoffen zoals palmolie. 

Verpakkingen zijn vaak gemaakt van plastic of van niet-recyclebare multi-layers (zo'n lekkere glimmer op het karton). Bovendien, bestaan de meeste schoonmaakmiddelen voor een groot deel uit water. De plastic flessen die daarvoor nodig zijn, zijn onnodig groot en het vervoeren van al dat water kost veel brandstof. 

Het is beter om één keer een fles te kopen (een mooie glazen of een traditionele plastic fles met wasmiddel) en daarin zelf je schoonmaakmiddel te maken met speciaal daarvoor ontwikkelde pods en water uit de kraan. 

The Good Brand verkoopt mooie flessen en pods om ze te hervullen. Ja, nog wel plastic maar herbruikbaar. Je kunt kiezen tussen allesreiniger, glasreiniger, keukenreiniger en badkamerreiniger. Zo wordt schoonmaker duurzamer, mooier én goedkoper. Want zo’n pod kost maar €1,75 per stuk! 

Duurzame persoonlijke verzorgingsproducten

Menig milieubewuste gast gruwelt bij de aanblik van miniflesjes douchegel, shampoo en conditioner. Het vergt namelijk veel onnodig verpakkingsmateriaal én er wordt veel verspild: na één of twee keer wassen worden de halfvolle flesjes vaak weggegooid. 

Bovendien zitten veel persoonlijke verzorgingsproducten bommetjevol microplastics. Ongezond voor mens en ongezond voor milieu.  

Verzorging zonder vervuiling is gelukkig allang geen utopie meer. Het is zelfs best makkelijk. Met ons assortiment heb je alles in huis om je gasten een duurzaam verblijf te gunnen. 

Wij verkopen producten die zoveel mogelijk plasticvrij zijn en gerecycled of recyclebaar verpakt zijn. Daarnaast focussen we op diervriendelijke, ecologische, veganistische en lokale producten. Die we CO2-vrij bij je thuisbezorgen met de Fietskoerier (als mogelijk). 

Onze Duurzame Schoonmaakmiddelen ideaal voor jouw vakantiehuis of B&B.

Persoonlijk advies

Neem contact met ons op via chat of ons contactformulier en wij bellen je zo snel mogelijk terug om met je te kletsen over je duurzame verblijf. 

 


Oudere nieuwsberichten Nieuwere nieuwsberichten