Gekleurde was, witte was of groene was? 5 manieren om duurzamer te wassen

Gekleurde was, witte was of groene was? 5 manieren om duurzamer te wassen

Als je de was doet, is schoon natuurlijk je doel. En natuurlijk schoon ook? Als het aan ons ligt wel! Want natuurlijke wasmiddelen zijn beter voor jezelf en beter voor het milieu. In dit blog leggen we uit waarom traditioneel wassen slecht is voor mens en milieu, én geven we eenvoudige tips om het beter te doen!

Kind kan de was doen

Veel wasmiddelen op de markt bevatten chemische en toxische ingrediënten. Soms gemaakt van fossiele grondstoffen. Deze wasmiddelen zijn vaak erg goed in het schoonmaken van je was, maar je kleren slijten er ook sneller van. Bovendien zijn de ingrediënten vaak ongezond voor je haar en voor het milieu. 

Het kan anders!

Kies voor natuurlijk en diervrij wasmiddel

Het gros van de Nederlanders wast al voornamelijk op 30 graden. Dat bespaart energie en houdt je kleren langer mooi. Ook je wasmiddel kan bijdragen aan besparing van kleding, milieu en dieren. Dieren? Ja, dieren. Want in veel wasmiddelen wordt gebruikgemaakt van dierlijk vet. 

Daarnaast zijn de wasmiddelen van The Bo Collective vrij van toxische stoffen die slecht zijn voor het milieu en voor je huid. Ken je onze wasstrips al? Superlicht in vervoer, vriendelijk voor het milieu én vriendelijk voor je portemonnee.


Oudere nieuwsberichten Nieuwere nieuwsberichten