Waarom is ongebleekt Eco Toiletpapier beter voor je huid?

Waarom is ongebleekt Eco Toiletpapier beter voor je huid?

Duurzaamheid in elke rol. Impact voor jezelf en omgeving door klein te beginnen. 

De Weg naar een Duurzame Toiletervaring

In de zoektocht naar een gezonde levensstijl die zowel vriendelijk is voor onze huid als voor de planeet, zijn er ogenschijnlijk kleine, dagelijkse keuzes die een grote impact kunnen hebben. Een van deze keuzes is het gebruik van ongebleekt eco toiletpapier. Dagelijks verbruiken we in Nederland 22.000 km aan toiletpapier.

Klein begin voor impact

Het klimaatprobleem komt in 2024 nog harder op ons af. Mensen beginnen zich meer zorgen te maken. Maar het probleem is groot en abstract. En het is zo groot dat je er apathisch van kan worden. Lamgeslagen kom je niet tot actie. ‘Wat heeft het nu voor zin in mijn eentje?’. Dat is precies waarom we met The Bo Collective begonnen. Die grote problemen kan je niet alleen oplossen. En perfect kan niemand het doen en je bent er ook niet in je eentje verantwoordelijk voor. Maar kleine stapjes helpen wel. En die beginnen thuis of op kantoor. Beter voor je huid, beter voor je huis en ook nog eens beter voor de planeet. Maak impact met je keuze voor toiletpapier.

Wat zijn de milieukosten van traditioneel toiletpapier?

Elke dag spoelt heel Nederland ongeveer 22.000 km wc-papier het riool in, wat neerkomt op zo'n 75 rollen per persoon per jaar. De productie van traditioneel toiletpapier heeft een enorme impact op het milieu. Voor één rol is 140 liter water, 1,3 kWh elektriciteit en 0,7 kg hout nodig. Dit betekent dat voor iemand gedurende zijn hele leven voorzien van toiletpapier, ongeveer 384 bomen nodig zijn. Overstap naar ongebleekt eco toiletpapier niet alleen gunstig is voor jouw persoonlijke hygiëne maar ook een positieve stap is richting het behoud van onze bossen.

Gerecycled wc-papier van drinkpakken? Hoe werkt dat?

Het ongebleekte eco toiletpapier dat we aanbieden, wordt vervaardigd uit gerecyclede drinkpakken. Wie melk, yoghurt, wicky of een ander sapje drinkt kent het logo van Tetra Pak wel. Dit Zweedse bedrijf heeft zijn bedrijfsvoering gewijzigd naar een circulaire economie. Dus een ‘single used product’ zo produceren dat het hergebruikt kan worden. Daarvoor hebben ze de technologie Fiberpack® ontwikkeld. En die haalt cellulosevezels uit gerecyclede drankkartons. Cellulose is een stof uit hout en planten. Kortom, de natuurlijke grondstof wordt gescheiden van andere stoffen. En met cellulose maak je dus opnieuw papier. En dus niet nieuw papier. Dus niet nieuwe bomen die gekapt hoeven te worden. Kortom, hiermee verminderen we de impact op bossen en dragen we bij aan een circulaire economie. En natuurlijk doe je dat ook door met slimme energie dit proces uit te voeren. Kijk hier hoe dat werkt.

Gebleekt toiletpapier en huidirritaties. Waarom ongebleekt toiletpapier beter is voor je huid.

Traditioneel toiletpapier wordt vaak gebleekt met chloor. Heb jij weleens met blote handen met chloor gewerkt? Chloor irriteert de huid. We zijn gaan denken dat wit papier zachter en frisser is. Maar dat is helemaal niet zo. Juist chloor is helemaal niet fris en goed. Huid die in contact komt met chloor irriteert. Ongebleekt toiletpapier bevat geen chemicaliën en de kleur van het papier is natuurlijk. Net zo natuurlijk als waarom je het wc-papier nodig hebt. Het vermijden van deze irriterende stoffen maakt ongebleekt toiletpapier vriendelijker voor mensen met een gevoelige huid. Last van allergieën? Ook dan is het altijd beter om ongebleekt papier te gebruiken voor zachte en schone billetjes.
Wil je zacht wc-papier omdat juist het schuren van papier jouw huid irriteert? Ook dan ongebleekt toiletpapier. Ongebleekt toiletpapier wordt gemaakt van natuurlijke vezels (cellulose), wat het zachter maakt voor de huid in vergelijking met papier behandeld met agressieve chemicaliën.

Hygiëne van overtuigingen. Chloor irriteert vooral. 

Vaak spoelen we vuil weg met chloor en bleek, denkend dat het de meest hygiënische oplossing is. Aangeleerd door reclame en natuurlijk je vader en je oma. Echter, recente studies tonen aan dat deze chemicaliën niet alleen schadelijk zijn voor het milieu maar ook onnodige risico's met zich meebrengen voor onze gezondheid. Een duurzaam alternatief, zoals ongebleekt eco toiletpapier, bewijst dat hygiëne hand in hand kan gaan met milieubewustzijn, zonder concessies te doen aan gezondheid. Een alternatief voor het reinigen van je toilet kan met Marcel's Greensoap Toiletreiniger (ruikt ook veeeeel lekkerder) en natuurlijk zacht toiletpapier van 100%eco (zacht en echt schoon). 

 

Kussenzacht ongebleekt Eco Toiletpapier, oplosbaar en lokaal geproduceerd

Het is in de schappen van de supermarkt en online is hard zoeken om ongebleekt, oplosbaar toiletpapier. Er is een bamboevariant, maar probleem blijft dat dit niet circulair en we van ons ‘collective’ terug kregen: bamboepapier spoelt niet door. Gelukkig is er te kiezen!
100% eco toiletpapier, vrij van chloor en gemaakt in Europa, biedt niet alleen een duurzaam alternatief maar lost ook eenvoudig op, waardoor het vriendelijk is voor het milieu en ons water. Maar bovenal doet het papier wat het moet doen: comfortabel een schoon en zacht resultaat. Hoe circulair wil je het hebben? 

Wil je de overstap maken naar duurzaam toiletpapier? Ontdek ons ongebleekte eco toiletpapier hier. 

We zijn supertrots dat 100%eco haar producten bij The Bo Collective aanbiedt. Het is ons streven om meerdere duurzame alternatieven te kunnen bieden. Ongebleekt, zonder wraps, circulair en superzacht. En ook meer rol voor minder geld! 


Meer lezen?
Een duurzame wc op Thegreenlist.nl
Waarom spoelen we de wc met drinkwater door?
Vanafhier
Lucart legt uit hoe ze 100%Eco maken


Oudere nieuwsberichten