Waarom je beter kunt overstappen op natuurlijke deodorant: een frisse en duurzame keuze

Waarom je beter kunt overstappen op natuurlijke deodorant: een frisse en duurzame keuze

Natuurlijk je oksels verfrissen zonder zooi

Zweet is natuurlijk.... maar stinkt. En dat wil je niet. In ons huidige leven kunnen we niet na iedere activiteit onze oksels wassen. En soms zweten we ook zonder dat we het door hebben. Of omdat we synthetische kleding dragen. Dus gebruiken we deodorant. Althans de mensen die wel zweten, maar niet willen stinken. 

Heb je er ooit bij stilgestaan wat er eigenlijk in je deodorant zit? Veel traditionele deodorants bevatten schadelijke chemicaliën zoals aluminium en parabenen. Deze stoffen kunnen geassocieerd worden met gezondheidsrisico's, zoals borstkanker en huidirritatie. Heel duidelijk zeggen we: kunnen. Want KWF geeft ook duidelijk aan dat gebruik van je huidige deodorant veilig is. Dus geen klotsende oksels daarover.

Toch willen we je meenemen in de natuurlijke alternatieven, die je minder vaak hoeft te gebruiken (dus goedkoper op de lange termijn en dat zegt iets over de marketing van de bekende merken) én qua verpakking een betere keuze zijn. Kies voor een natuurlijke deodorant, zoals die van Nuud of Happy Soaps, en geef jezelf gemoedsrust en een frisse start van de dag.

Duurzaamheid voorop: Minder plastic, minder afval

Ook met deo kun je een duurzamere keuze maken. Traditionele deodorants komen vaak in plastic verpakkingen die bijdragen aan de plasticsoep en milieuschade. Gelukkig bieden merken zoals Nuud en Happy Soaps milieuvriendelijke alternatieven. Deze natuurlijke deodorants worden geleverd in composteerbare of herbruikbare verpakkingen, waardoor je een stap zet richting een afvalvrije badkamer en een groenere toekomst.

Een frisse en gezonde keuze

Natuurlijke deodorants maken gebruik van plantaardige ingrediënten en essentiële oliën om ongewenste geurtjes te neutraliseren. Ze werken op een andere manier dan traditionele deodorants, die vaak de zweetklieren blokkeren. Hierdoor heb je vaak meer nodig en door de parfum in deo’s denk je ook meer nodig te hebben (en je dus meer koopt). Door te kiezen voor een natuurlijke deodorant, laat je je lichaam op een natuurlijke manier zweten, terwijl je toch fris blijft ruiken. Bovendien vermijd je potentieel schadelijke stoffen en geef je je huid de ademruimte die het verdient.

De voordelen van natuurlijke deodorant

Natuurlijke deodorants, zoals die van Nuud en Happy Soaps, bieden een veilig en effectief alternatief.

- Vriendelijk voor je huid: Natuurlijke deodorants zijn gemaakt van pure, plantaardige ingrediënten die mild zijn voor je huid. Ze bevatten geen agressieve chemicaliën die irritatie of allergische reacties kunnen veroorzaken.

Milieuvriendelijk: In tegenstelling tot traditionele deodorants bevatten natuurlijke deodorants geen schadelijke stoffen die in de waterwegen kunnen belanden en het ecosysteem kunnen verstoren. Bovendien worden veel natuurlijke deodorants geleverd in milieuvriendelijke verpakkingen, zoals kartonnen tubes of navulbare containers.

Langdurige bescherming: Hoewel natuurlijke deodorants geen antitranspirante werking hebben, bieden ze wel langdurige geurbescherming. De natuurlijke ingrediënten neutraliseren geurtjes en laten je de hele dag fris ruiken. Hier vind je meer over hoe dat precies zit met Nuud.   

Diversiteit aan keuzes: Natuurlijke deodorants komen in verschillende geuren en texturen, zodat je een variant kunt kiezen die bij jouw voorkeur past. Of je nu van frisse citrusgeuren houdt of liever kiest voor een subtiele bloemengeur, er is voor elk wat wils.

Hoe maak je de overstap?

Nu je overtuigd bent van de voordelen van natuurlijke deodorant, is het tijd om de overstap te maken. Volg deze eenvoudige stappen om jezelf op weg te helpen:

Kies jouw natuurlijke deodorant:

Ontdek het assortiment bij The Bo Collective en kies een deodorant die past bij jouw behoeften en voorkeuren. Probeer verschillende geuren en texturen om te vinden wat het beste bij je past.

Geef jezelf de tijd om te wennen: Bij de overstap naar natuurlijke deodorant kan je lichaam even tijd nodig hebben om te wennen. Geef het een paar weken om zich aan te passen aan het nieuwe product en de natuurlijke ingrediënten. En je zal moeten wennen dat je het minder vaak gaat gebruiken. Niet meer iedere dag en je toch zeker voelen.

Geniet van de frisheid: Zodra je gewend bent aan natuurlijke deodorant, zul je merken dat je nog steeds fris ruikt en je zelfverzekerd voelt. Geniet van de natuurlijke geuren en de wetenschap dat je een bewuste keuze hebt gemaakt voor jezelf en de planeet. Gebruik je iedere dag parfum? Ook die zal meer puur zijn, want mengt zich niet met de geuren die jouw zweet doet verbloemen.

Pennywise, poundfoolish. Check eens hoe vaak je deodorant kocht: vaak is natuurlijke deodorant in aanschafprijs duurder. Maarja, bereken maar eens hoe lang je er mee doet en hoeveel afval je er mee bespaart (ook minder zweet bij het scheiden van je afval ;-). 

Lokale merken, grote impact

Als je overstapt op natuurlijke deodorants, ondersteun je ook lokale ondernemers die met liefde en zorg hun producten maken. Merken zoals Nuud en Happy Soaps streven ernaar om duurzame keuzes toegankelijk te maken voor iedereen. Door hun producten te kopen, draag je bij aan een positieve impact op zowel de lokale economie als het milieu. Het is een win-win situatie waarin je jouw persoonlijke verzorging verbetert en tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Maak de switch en ontdek een wereld van natuurlijke frisheid

Ben je klaar om afscheid te nemen van traditionele deodorants en over te stappen op natuurlijke alternatieven?

Lees meer
- KWF Kankerbestrijding 
- RTL Nieuws 'Wetenschappers over stof deodorant' 

- Waarom een natuurlijke deodorant volgens Libelle

- Kun je Nuud eten? 
- Care for Skin

- 6 redenen waarom je zweet stinkt 


Oudere nieuwsberichten Nieuwere nieuwsberichten