Zonder shit op de wc. Ga voor een duurzame boodschap

Zonder shit op de wc. Ga voor een duurzame boodschap

Het kleinste kamertje in huis, kan een grootse impact hebben. Papiergebruik, schoonmaakmiddelen, sprays met drijfgassen. Allemaal producten met een serieuze milieu-impact. Dat kan duurzamer toch? En – zo weten wij – ook gezonder. Wij vertellen je in dit blog hoe je voor een duurzame en gezonde boodschap gaat. 

Geen chloor, maar chlorofyl

Geen chloor maar chlorofyl (een klein woordgrapje voor de biologen), oftewel: geen chemische schoonmaakmiddelen, maar natuurlijke. Daar gaan we voor. Al 200 jaar maken we schoon met chloor. En al bijna 100 gebruiken we spuitbussen. 

Inmiddels weten we dat zowel Moeder Natuur als ons eigen lichaam daar niet super vrolijk van wordt. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven die net zo goed werken, maar net een tikkie milieu- en mensvriendelijker zijn.

Duurzame rol voor de grote en kleine Bo-schap

Met The Good Roll wordt milieuvriendelijk vegen óók nog eens sociaal verantwoord vegen. Want deze duurzame pleepapierproducenten spenderen 50% van hun nettowinst aan het bouwen van toiletten in Afrika. 

Handen wassen na het plassen

Bacteriën en virussen hoeven we niet met chemicaliën weg te spoelen. Natuurlijke, duurzame zeep, zonder synthetische stoffen, kunnen dit net zo goed. Deze zepen zijn vaak vriendelijker voor je huid. 

The Bo Collective biedt blokken zeep – die je bijvoorbeeld aan je muur kunt hangen – en handzeep in een zeeppompje.

 

 

duurzaam op de wc

Oudere nieuwsberichten Nieuwere nieuwsberichten